Stucadoor
Links | Disclaimer
De Held Stucadoorsbedrijf in Almere
Bedrijfsinformatie
<<=Terug naar plaats Almere

bedrijf aanmelden?.. Klik hier  
Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van stucadoors in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de stucadoors. U ontvangt eenmalig een email.
Contactinformatie
Naam *
Telefoonnummer *
E-mail adres *
VDiverse aanbiedingen stucadoors
VDe Held Stucadoorsbedrijf
Uw regio
Postcode *
Straat
Huisnr.
Plaatsnaam
Soort opdracht
Opties
Omschrijving
Uitvoerdatum
 

privacy
De Held Stucadoorsbedrijf
Glinkastraat 175
1323 RG Almere

tel: 036 8484205

Extra informatie

Ons groeiend bedrijf werkt voor zowel stucadoors als particulieren.  Woont u in een huis gebouwd voor 2010? Dan betaalde u tot voor kort als particulier 19% BTW over uw stucadoorswerk. Vanaf 15 september 2009 is dit tarief gewijzigd in 6% ! 
Bent u benieuwd hoeveel voordeel deze regeling voor u op kan leveren? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer over de nieuwe btw-regeling en uw voordeel! 
 
Stucwerk in stappen 
 
  • Offerte aanvragen (wij komen hiervoor vrijblijvend bij u langs) 
  • Binnen twee werkdagen ontvangt u een vrijblijvende offerte 
  • U ondertekent eventueel de offerte 
  • De werkzaamheden worden uitgevoerd 
  • De werzaamheden worden samen met u nagekeken en gecontroleerd 
  • U ontvangt de factuur 
 
Raapwerk 
 
Raapwerk staat voor het vlak en strak maken van ruwe (gemetselde) wanden en plafonds met behulp van een betrekkelijk dikke laag gipsmortel. Een raapwerklaag is tussen 7 milimeter en 5 centimeter dik. Met raapwerk is het mogelijk om scheve muren of plafonds weer recht te maken door bepaalde delen dikker of juist dunner te 'rapen'. Raapwerk kan ook worden toegepast op rondingen zoals bij openhaarden en trapwrongen. Daarnaast kunnen in raapwerk togen en andere ronde profielen worden verwerkt. 
Raapwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), sausen, behangen, etc. De mate van gladheid is naar keuze. Ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. 
 
 
Glad pleisterwerk 
 
Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een dunne laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 1 en 6 milimeter. Bij dikkere afwerklagen wordt gesproken van raapwerk. 
Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), beschilderen, sausen, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook een zeer gladde afwerking is mogelijk. 
 
 
Sierpleister 
 
Sierpleister is een verzamelnaam voor een aantal sierpleisters. De meest bekende hiervan is spachtelputz. Andere sierpleisters zijn rustiekputz en granol. 
Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. 
De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, "1,2" (één komma twee) en fijn. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden). 
 
 
Schuurwerk 
 
Schuurplafonds/wanden worden gemaakt uit een mineraal gebonden mortel van zilverzand en kalk, die wordt aangebracht op een ondergrond van gipsplaten of beton. Het 'schuur'-effect wordt bereikt door het aanbrengen van slagen in de aangebrachte mortel. Zowel in direct als indirect licht is dit schuureffect goed zichtbaar. 
Bij daglicht ziet een schuurplafond er, door de veranderende lichtval in de seizoenen, telkens iets anders uit. Een geschuurd plafond zal u dan ook niet snel vervelen. 
 
 
Plafondafwerking 
 
Spackspuiten is een relatief goedkope oplossing voor de afwerking van plafonds. Deze toepassing die voornamelijk in de utiliteitsbouw gebruikt wordt is voor de particuliere huizenbezitter een goed alternatief. 
De vochtregulerende decoratieve "schuur"-afwerking kan worden aangebracht zowel fijn als grof. Deze zgn. wolkeffect wordt verkregen door het aanbrengen van een handgips met zandkorrel. Standaard is deze kleur wit. 
 
 
Lijst- en ornamentwerk 
 
Sierlijsten worden vervaardigd uit modelgips. Deze pure en harde gipssoort wordt gegoten in mallen waarin een wapening van glasvezel of henneptouw is aangebracht. 
Andere benamingen voor sierlijsten zijn kooflijsten (tussen wand-plafond) en perklijsten (op plafond of wand). 
De meeste sierlijstelementen worden tegenwoordig machinaal gemaakt en zijn in allerlei stijlen beschikbaar. 
 
 
Buitenwerk 
 
Het gebruik van sierpleisters beperkt zich niet tot binnenshuis. Diverse soorten sierpleister van uiterst hoogwaardige kwaliteit kunnen prima worden gebruikt ter afwerking van buitenmuren, terraswanden en andere oppervlakken die bloot staan aan weersinvloeden. Dit soort monolitische (naadloze) gevelafwerking wordt ook wel als gevelstuc of buitenstuc aangeduid. Bij goed onderhoud van een gestucte buitengevel is voor de afwerking een levensduur van tientallen jaren realistisch. 
Ook voor buiten-sierpleisters geldt dat vrijwel iedere gewenste kleur leverbaar is. Deze kleuren worden bereid met uitsluitend natuurlijke pigmenten. Desgewenst is het mogelijk om motieven in meerdere kleuren sierpleister aan te brengen ter decoratie van bijv. een terraswand of gevel.